(16 kpl- 2 tuntia)

5 dl soijamaitoa (tai vettä)

2 tl sokeria

1 tl suolaa

n.8 dl vehnäjauhoja

1,5 dl ruisjauhoja

0,75 dl pellavansiemeniä

0,75 dl seesaminsiemeniä

1,5 pss kuivahiivaa (=vajaa 2 palaa tuore-)

5 rkl ruokaöljyä

Lisää kädenlämpöiseen nesteeseen sokeri ja suola. Lisää vehnäjauhoja, joihin sekoitettu kuivahiiva sekaan. Lisää sekaan ruisjauhot ja siemenet. Lisää loppuja vehnäjauhoja kunnes taikina alkaa irtoamaan kulhosta. Lisää  öljy. Alusta vielä jauhoja hieman, kunnes irtoaa käsistä. Anna turvota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikina tasaiseksi ja leivo taikinast 16 yhtä suurta sämpylää. Kohota vartin verran ennen paistamista. Paista uunissa 225 asteessa noin 10-15 minuuttia, kunnes ovat saaneet väriä.

Photobucket